петък, 17 юли 2020 г.

Как майката допринася за неувереността на детето си?



Защо е необходимо майката да приема бащата на детето си?

В детето живеят две енергии мъжка и женска – майчина и бащина.
🌟 От огромно значение е какъв образ има в душата на майката за бащата на детето.

🌟В тази статия искам да обърна внимание на един случай, при който майката не приема бащата на детето си, недоволна е от него постоянно и за всичко, дразни му се и иска той да се промени.

🌟Какво се случва в тази ситуация? До какво води тя?

🌟Това отношение на майката към бащата води това, че детето си забранява да проявява мъжката си енергия, и да реализира всичко, което произлиза от нея. Това се случва, т.к. детето е лоялно към майка си и тя не го пуска да отиде при баща си, и да приеме тази мъжката част в себе си.

🌟Ако майката счита, че той не е правилния баща на нейното дете, то получава забрана за мъжкото в себе си.
Отхвърляйки бащата, детето отхвърля, мъжките принципи в себе си - не допуска целеустремеността, смелостта, волята, отговорността, пробивността, активността, способността за поставяне на здрави граници в живота си.

🌟Децата, които не са допуснати до бащите си, остават незрели момичета и момчета, а не жени и мъже, които поемат отговорност за живота си.

За душата на детето и двамата родители са еднакво ценни и необходими.

Когато майката кара детето да избира между тях двамата, и при конфликт желае детето да заеме нейната страна, да я защити, то се чувства разпънато и се измъчва неистово .

💥Когато бащата „липсва“ (не е приет от майката), се нарушава един от законите на семейната система – Законът за принадлежността. Според него на всеки един в семейната система се полага определено място в нея и има право да бъде там. Никой в системата не може да бъде определян като по-добър или по-лош, защото той е част от нея. Когато на някого му бъде отнето правото на принадлежност в семейната система, се извършва нарушение на закона, и това има последици за цялата система.

За да расте уверено детето, майката е необходимо да приема бащата такъв, какъвто е, и да не го включва в партньорските отношения.

Родителските и партньорските отношения е необходимо да се разграничават.

За да излекува детето в себе си, и да стане отново цялостна личност, човек е необходимо да приеме, допусне баща си - мъжкото в себе си.

💗Необходимо е да осъзнае и изрази почитта и благодарността си към него. Да възстанови потока на Любовта, който тече между бащата и детето.

👉За тази цел използваме метода „Семейни констелации“ в личните консултации онлайн и на живо, а сега и в предстоящото енергийно презареждане в Рила „Благодат за душата, тялото и ума“, 31 юли – 2 август.

💗💫Ще правим практики за правилно подреждане на енергията в семейната система, така че родителите и децата да имат правилно отношение един към друг и енергията на Любовта да тече в изобилно между тях!

.....................................................................................................

💗🌼Разгледайте богата програма и се запишете навреме: https://poznanieto.net/blagodat

💗Индивидуална консултация: https://forms.gle/LZLTgXyn8Tn8WRLn6



, за да не пропускаш и друга вдъхновяваща, полезна и интересна информация!

https://www.instagram.com/milenahodzheva/

Няма коментари:

Публикуване на коментар